Hold ud hvis der opstår svære situationer, det lønner sig. Øvelse gør mester. Falder du i, så spis fornuftigt til næste måltid. Få vendt skuden og tag ansvar. Gør dine ønsker og drømme opnåelige. Kun du kan gøre det, men gør det sammen med andre i samme båd. Sammen er vi stærke.

BODIL CRAMER

DU får en engageret konsulent, som ser det hele menneske. Jeg er nok lidt ”miljøskadet” fra min uddannelse som socialformidler. At undervise betyder rigtig meget for mig. Jeg bliver selv fyldt med energi ved at møde alle disse dejlige mennesker.

BODIL CRAMER

Jeg har været vægtkonsulent (De Danske Vægtkonsulenter) siden 2003 og frem til 2015 i mere end 25 afdelinger. Mange har jeg startet helt fra bunden, andre har jeg overtaget fra andre konsulenter. Geografisk har det været fra Middelfart i syd til Aabybro i nord. Vægttab: over 60 tons. Inden jeg blev vægtkonsulent har jeg arbejdet ved Randers kommune i ca. 25 år, altid med arbejdsopgaver med mennesker. Jeg tabte 15-18 kg. i 2002 og jeg har nu holdt vægten i 19 år. Det er altså skønt at købe tøj i en str. 38 frem for str. 46, som jeg tidligere måtte skrue mig ned i.

Jeg har siden 2006 været onlinekonsulent. Jeg holder også af at have virksomhedshold, bl.a. har jeg været på Arla food, DONG, Middelfart Sparekasse, Aalborg Industries (Nu Alfa Laval), Aalborg Flyvestation, FOA Aalborg, LRØ, Horsens, Coop, Dupont, Skovstjernen i Grenå, m.fl.

MIT EGET VÆGTTAB HAR BETYDET

Jeg har haft yoyovægt siden teenageårene. Op og ned med alverdens mirakelkure, fastekure, ensidige kure, faste, piller hos lægen, o.s.v. Alt hjalp – men kun så længe kuren varede. Så røg kiloene på igen. Den evige kamp, som rigtig mange kender til.
I samme ombæring som kiloene forsvandt fra min krop forsvandt også min tro følgesvend gennem hele livet: Kløende eksem. Det er virkelig en sidegevinst eller nærmere hovedgevinst at den forsvandt, da jeg begyndte at spise fornuftigt.
Mit humør og selvværd fik en tand opad efter vægttabet, for det er altså nedbrydende at skulle starte hver mandag med at sige: ”I dag starter jeg min slankekur” (nr. 117) som endnu engang kun holdt til om onsdagen. Til sidst gad folk jo heller ikke høre på, at jeg sagde: ”Jeg burde jo egentlig ikke”, når jeg rakte ud efter endnu et stykke wienerbrød. Hold da op hvor har jeg gået med skyklapper på og bildt mig selv ind, at jeg nok tog lettere på end andre, eller at mit stofskifte var i uorden, eller at det var alle andres skyld. Først da jeg selv tog ansvar for mine handlinger, lykkedes det. Der er kun én selv til at lave ændringen. Man kan melde sig til alverdens kurser eller købe alverdens mirakelting, hvis motivationen ikke kommer indefra, lykkes det ikke. At holde vægten er jo målet. Ikke at tabe kiloene.

I dag køber jeg bedre råvarer end tidligere og holder fast i, at jeg hver eneste dag får grøntsager, protein og fedt og i det hele taget bruger min sunde fornuft. Tallerkenmodellen er så nem at følge, og bliver meget nemt en livsstil.
Jeg er gift med Søren og har en søn på 36 år som bor i Sverige. Vi bor på en nedlagt kro mellem Randers og Hadsund, hvor vi har 3 B&B-lejligheder. Det sætter os i forbindelse med mange turister af forskellige nationaliteter.

MINE MEDLEMMER FÅR

De får en engageret konsulent, som ser det hele menneske. Jeg er nok lidt ”miljøskadet” fra min uddannelse som socialformidler. At undervise betyder rigtig meget for mig. Jeg bliver selv fyldt med energi ved at møde alle disse dejlige mennesker. Jeg vil så gerne have dem alle i mål, for jeg ved, hvor dejligt og befriende det føles, når man ikke altid skal tænke i ”kur”. Sense er nemlig ikke ”kur” men en livsstil. Ændret livsstil er den eneste måde at holde vægten.

Ugentlig støtte, motivation og fastholdelse i den nye livsstil. Det er min opgave at inspirere til at fortsætte forløbet, men selve motivationen skal de selv have, den kan jeg ikke give dem. ”Man kan godt trække en hest til truget, men man kan ikke få den til at drikke” er der et ordsprog der hedder.

Jeg har siden 2003 arbejdet som vægtkonsulent, fra 2004 på fuld tid.

1980 – 2004: Ansat i Randers kommunes socialforvaltning.

1999: Socialformidleruddannelsen, Aarhus

2003: Vægtkonsulent hos De Danske Vægtkonsulenter fra 2003 og frem til 2015.

“Ledelse i vægttab” hos psykolog Camilla Holst, Cityterapi i København.

2015 og nuværende: Certificeret premiumkonsulent hos Sense v/Suzy Wengel

2015: Anatomi, fysiologi og sygdomslære hos Innowell, Hjallerup.

2016: Overspisningsuddannelse hos Morten Elsøe og Anne Gaardmand, Livsstilshuset i Aarhus.

2017: Vanecoachuddannelse hos Morten Elsøe og Anne Gaardmand, Livsstilshuset iAarhus.

2019: Certificeret “Mentor i mad og psyke – med Sense som speciale” hos psykolog Lotte Quist Michaelsen og vanecoach Jørgen Michaelsen